Čokoládové pralinky
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: iStock
Reklama
45 minút, 60 porcií
Potrebujeme: 450 gram horká čokoláda, 200 gram mliečna čokoláda, 250 gram mäkké maslo, 75 gram práškový cukor, 3 polievková lyžica smotana na šľahanie, 1 polievková lyžica mletá škorica, práškový cukor, kakao, škorica
1.
Horkú a mliečnu čokoládu nasekáme a spolu so smotanou na šľahanie rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom. Necháme trocha vychladnúť.
2.
Mäkké maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a s mletou škoricou dopenista. Pridáme čokoládovú zmes, premiešame, prikryjeme a necháme 2 až 3 hodiny v chladničke.
3.
Z vychladnutej zmesi vyformujeme guľôčky a podľa chuti ich obalíme v práškovom cukre, kakau alebo v škorici.