Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čokoládové pusinky

Čokoládové pusinky

Zdroj: © StockFood

Reklama

25 minút, 45 porcií

Potrebujeme: 250 gram práškový cukor, 100 gram čokoláda, 100 gram sekané mandle, 3 kus vaječný bielok, škorica, 2 polievková lyžica práškový cukor, 1 čajová lyžička kakao

1. Rúru predhrejeme na 140 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.

2. Bielky, preosiaty práškový cukor aj škoricu dáme do antikorovej misky a nad horúcim vodným kúpeľom vyšľaháme do krémova. Stiahneme z ohňa.

3. Čokoládu najemno nasekáme a spolu s mandľami zamiešame do vajcovej zmesi.

4. Pomocou dvoch lyžíc formujeme na plechu malé kopčeky. Pečieme pomaly 25 minút.

5. Vyberieme a necháme vychladnúť.

6. Práškový cukor spojíme s kakaom a vzniknutou zmesou pusinky posypeme.

Vyberáme pre vás niečo PLUS