Čokoládové pusinky
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:51)

Zdroj: © StockFood
Reklama
25 minút, 45 porcií
Potrebujeme: 250 gram práškový cukor, 100 gram čokoláda, 100 gram sekané mandle, 3 kus vaječný bielok, škorica, 2 polievková lyžica práškový cukor, 1 čajová lyžička kakao
1. Rúru predhrejeme na 140 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
2. Bielky, preosiaty práškový cukor aj škoricu dáme do antikorovej misky a nad horúcim vodným kúpeľom vyšľaháme do krémova. Stiahneme z ohňa.
3. Čokoládu najemno nasekáme a spolu s mandľami zamiešame do vajcovej zmesi.
4. Pomocou dvoch lyžíc formujeme na plechu malé kopčeky. Pečieme pomaly 25 minút.
5. Vyberieme a necháme vychladnúť.
6. Práškový cukor spojíme s kakaom a vzniknutou zmesou pusinky posypeme.