Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čokoládové rezy s penou

Čokoládové rezy s penou

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Čas prípravy: 50 minút; 12 porcií

Potrebujeme:

Cesto: 5 vajec, 120 g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 120 g polohrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, tuk na vymastenie a hladká múka na vysypanie plechu

Pena: 5 bielkov, 230 g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 100 g čokolády

Čokoládová poleva: 80 g čokolády na varenie, 1 lyžička kakaa, 45 g stuženého pokrmového tuku

Postup:

1. Vajcia rozdelíme, žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom dopenista. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame do cesta. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme vo vyhriatej rúre. Po upečení vyklopíme na pracovnú dosku a necháme vychladnúť. Vychladnutý korpus vodorovne prekrojíme na dva pláty.

2. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého po častiach zašľaháme oba druhy cukru. Preložíme nad teplý vodný kúpeľ a šľaháme, kým pena nezhustne. Odstavíme a do vychladnutej peny zamiešame najemno nasekanú alebo postrúhanú čokoládu.

3. Čokoládu nasekáme a za občasného premiešania rozpustíme s kakaom a tukom. Vymiešame na hladkú polevu.

4. Spodnú časť korpusu natrieme snehovou penou a na ňu položíme vrchnú časť korpusu. Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na rezy.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3 – 4

Čas pečenia: 15 až 20 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS