Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 10 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 250 g masla, 100 g kryštálového cukru, 200 g čokolády na varenie, 150 g hladkej múky, 40 g kakaa, 5 vajec, maslo na vymastenie a hladká múka na vysypanie formičiek

Postup:

1. Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom, odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

2. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, do ktorej postupne zašľaháme rozpustené maslo, tekutú čokoládu, kakao a postupne aj preosiatu múku. Krém naplníme do cukrárskeho vrecúška a naplníme ním vymastené a múkou vysypané formičky na pečenie.

3. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 10 minút. Čokoláda vo vnútri tak ostane tekutá. Ihneď podávame.

Čas pečenia: 10 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS