Čokoládové suflé
31. 5. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:42)

Zdroj: Isifa
Reklama
Čas prípravy: 10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 250 g masla, 100 g kryštálového cukru, 200 g čokolády na varenie, 150 g hladkej múky, 40 g kakaa, 5 vajec, maslo na vymastenie a hladká múka na vysypanie formičiek
Postup:
1. Čokoládu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom, odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
2. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, do ktorej postupne zašľaháme rozpustené maslo, tekutú čokoládu, kakao a postupne aj preosiatu múku. Krém naplníme do cukrárskeho vrecúška a naplníme ním vymastené a múkou vysypané formičky na pečenie.
3. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 10 minút. Čokoláda vo vnútri tak ostane tekutá. Ihneď podávame.
Čas pečenia: 10 minút