Čokoládovo-karamelové rezy
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: © StockFood
25 minút, 20 porcií
Potrebujeme: 75 gram hladká múka, 35 gram kakao, 110 gram krupicový cukor, 80 gram strúhaný kokos, 125 gram rozpustené maslo, 1 čajová lyžička vanilkový extrakt, 1 kus vajce, 125 gram maslo, 2 konzerva sladené kondenzované mlieko (po 395 g), 115 gram med
1.
Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu s rozmermi 18 x 26 cm vystelieme papierom na pečenie, pričom ho necháme prevísať 5 cm cez hranu formy.
2.
Do misy dáme múku a kakao. Spojíme s cukrom a kokosom. Do stredu spravíme jamku, do ktorej pridáme rozpustené maslo, vanilkový extrakt a vajce. Vypracujeme hladké cesto. To nanesieme do formy, prekryjeme papierom na pečenie a zaťažíme, aby cesto pekne sadlo. Dáme na 15 minút do chladničky.
3.
Medzitým ohrievame v menšom hrnci maslo, kondenzované mlieko a med, kým sa zmes nespojí. Stiahneme z ohňa a natrieme na čokoládové cesto. Pečieme asi 25 minút, kým povrch pekne nezozlatne. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky.
4.
Podávame posypané kakaom a nakrájané na kocky.