Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čokoládovo-karamelové rezy

Čokoládovo-karamelové rezy

Zdroj: © StockFood

Reklama

25 minút, 20 porcií

Potrebujeme: 75 gram hladká múka, 35 gram kakao, 110 gram krupicový cukor, 80 gram strúhaný kokos, 125 gram rozpustené maslo, 1 čajová lyžička vanilkový extrakt, 1 kus vajce, 125 gram maslo, 2 konzerva sladené kondenzované mlieko (po 395 g), 115 gram med

1.

Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu s rozmermi 18 x 26 cm vystelieme papierom na pečenie, pričom ho necháme prevísať 5 cm cez hranu formy.

2.

Do misy dáme múku a kakao. Spojíme s cukrom a kokosom. Do stredu spravíme jamku, do ktorej pridáme rozpustené maslo, vanilkový extrakt a vajce. Vypracujeme hladké cesto. To nanesieme do formy, prekryjeme papierom na pečenie a zaťažíme, aby cesto pekne sadlo. Dáme na 15 minút do chladničky.

3.

Medzitým ohrievame v menšom hrnci maslo, kondenzované mlieko a med, kým sa zmes nespojí. Stiahneme z ohňa a natrieme na čokoládové cesto. Pečieme asi 25 minút, kým povrch pekne nezozlatne. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky.

4.

Podávame posypané kakaom a nakrájané na kocky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS