Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čokoládový koláč s čerešňovým želé

Čokoládový koláč s čerešňovým želé

Zdroj: © StockFood

Reklama

30 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 225 gram tuk, 100 gram hladká múka, 2 čajová lyžička prášok do pečiva, 110 gram kakao, 225 gram práškový cukor, 4 kus veľké vajce, 4 polievková lyžica mlieko, 2 polievková lyžica čerešňovica, 5 plátok želatína, 400 mililiter čerešňová šťava, 200 mililiter voda, 250 gram kryštálový cukor, 300 gram vykôstkované čerešne, 150 gram biela čokoláda, 250 mililiter smotana na šľahanie, 180 gram smotanový syr, 70 gram horká čokoláda

1.

Rúru predhrejeme na 180 °C a plech (20 x 20 cm) vystelieme papierom na pečenie.

2.

Všetky suroviny na cesto miešame 3 minúty mixérom dohladka. Potom masu vylejeme na plech a uhladíme. Pečieme 25 až 30 minút. Necháme vychladnúť na mriežke, potom prekrojíme .

3.

Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme napučať. Zatiaľ v hrnci zmiešame čerešňovú šťavu, vodu a cukor. Privedieme do varu, a varíme, kým sa cukor nerozpustí. Želatínu vyžmýkame a dáme k čerešniam zohriať, aby sa rozpustila. Hrniec s čerešňovou šťavou dáme do misky s ľadovou vodou a zamiešame do nej čerešne. Necháme chladnúť asi 30 minút.

4.

Bielu čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a odstavíme z tepla aspoň na 5 minút. Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a do nej zapracujeme čokoládu a smotanový syr.

5.

Spodnú časť korpusu vrátime do formy, potrieme krémom, navrstvíme čerešňovú zmes, priklopíme vrchnou časťou korpusu, potrieme zvyšným krémom a dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky.

6.

Pred podávaním posypeme strúhanou čokoládou a nakrájame na kúsky.

Vyberáme pre vás niečo PLUS