Čokoládový koláč s gaštanmi: Rýchly jesenný dezert si pripravíte raz-dva, a tá úžasná chuť!
31. 10. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:11)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Tento rýchly jesenný dezert si pripravíte raz-dva. A ešte lepší bude, keď doň použijete čerstvé pečené gaštany. Mňam.

Čokoládový koláč s gaštanmi
Na 8 kúskov potrebujeme:
● 250 g gaštanového pyré ● 150 ml mlieka ● 1 vanilkový struk ● 100 g masla ● 200 g horkej čokolády ● 3 vajcia ● 80 g krupicového cukru ● 2 PL hladkej múky ● 1 PL kakaa na vysypanie formy ● maslo na vymastenie formy
1Všetky suroviny dôkladne pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 180 °C.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 1
2 Gaštany s mliekom rozmixujeme ponorným mixérom a cukor s vajíčkami vyšľaháme dopenista.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 2
3 Čokoládu s maslom roztopíme v horúcom vodnom kúpeli.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 3
4 Vychladnutú roztopenú čokoládu primiešame do vaječnej zmesi spolu s múkou.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 4
5 Kruhovú tortovú formu s priemerom 24 cm vytrieme maslom a vysypeme kakaovým práškom.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 5
6 Cesto opatrne vlejeme do formy a dáme piecť približne na 30 minút do vyhriatej rúry. Pred konzumáciou a otvorením formy necháme tortu úplne vychladnúť. Na záver môžeme posypať kakaovým práškom.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Krok 6
Čas prípravy: 20 minút
Čas pečenia: 30 minút
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Gaštanový koláč je ideálny počas jesene.