Čokoládový koláč s gaštanmi

Na 8 kúskov potrebujeme:

● 250 g gaštanového pyré ● 150 ml mlieka ● 1 vanilkový struk ● 100 g masla ● 200 g horkej čokolády ● 3 vajcia ● 80 g krupicového cukru ● 2 PL hladkej múky ● 1 PL kakaa na vysypanie formy ● maslo na vymastenie formy

1Všetky suroviny dôkladne pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 180 °C.

Krok 1
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

2 Gaštany s mliekom rozmixujeme ponorným mixérom a cukor s vajíčkami vyšľaháme dopenista.

Krok 2
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

3 Čokoládu s maslom roztopíme v horúcom vodnom kúpeli.

Krok 3
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

4 Vychladnutú roztopenú čokoládu primiešame do vaječnej zmesi spolu s múkou.

Krok 4
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

 

5 Kruhovú tortovú formu s priemerom 24 cm vytrieme maslom a vysypeme kakaovým práškom.

Krok 5
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

 6 Cesto opatrne vlejeme do formy a dáme piecť približne na 30 minút do vyhriatej rúry. Pred konzumáciou a otvorením formy necháme tortu úplne vychladnúť. Na záver môžeme posypať kakaovým práškom.

Krok 6
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Čas prípravy: 20 minút

Čas pečenia: 30 minút

Gaštanový koláč je ideálny počas jesene.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK