Reklama

Čokoládový koláč s gaštanmi: Rýchly jesenný dezert si pripravíte raz-dva, a tá úžasná chuť!

Gaštanový koláč je ideálny počas jesene.

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Reklama

Tento rýchly jesenný dezert si pripravíte raz-dva. A ešte lepší bude, keď doň použijete čerstvé pečené gaštany. Mňam.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Postup: Efektná kysnutá hviezda s gaštanovou plnkou nielen na raňajky

    Čokoládový koláč s gaštanmi

    Na 8 kúskov potrebujeme:

    ● 250 g gaštanového pyré ● 150 ml mlieka ● 1 vanilkový struk ● 100 g masla ● 200 g horkej čokolády ● 3 vajcia ● 80 g krupicového cukru ● 2 PL hladkej múky ● 1 PL kakaa na vysypanie formy ● maslo na vymastenie formy

    1Všetky suroviny dôkladne pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 180 °C.

    2 Gaštany s mliekom rozmixujeme ponorným mixérom a cukor s vajíčkami vyšľaháme dopenista.

    3 Čokoládu s maslom roztopíme v horúcom vodnom kúpeli.

    4 Vychladnutú roztopenú čokoládu primiešame do vaječnej zmesi spolu s múkou.

     

    5 Kruhovú tortovú formu s priemerom 24 cm vytrieme maslom a vysypeme kakaovým práškom.

     6 Cesto opatrne vlejeme do formy a dáme piecť približne na 30 minút do vyhriatej rúry. Pred konzumáciou a otvorením formy necháme tortu úplne vychladnúť. Na záver môžeme posypať kakaovým práškom.

    Čas prípravy: 20 minút

    Čas pečenia: 30 minút

    Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

    Gaštanový koláč je ideálny počas jesene.