Čokoládový koláč s mangom
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 8 porcií
Potrebujeme: 50 gram 70 % horká čokoláda, 50 gram kakao, 115 gram maslo, 225 gram hnedý cukor, 2 kus veľké vajce, 75 gram hladká múka, 1 čajová lyžička prášok do pečiva, 1 kus olúpané mango bez kôstky, 50 gram makadamové orechy, 100 gram hladká múka, 50 gram maslo, 2 polievková lyžica hnedý cukor
1.
Rúru predhrejeme na 170 °C a formu (20 cm) vystelieme papierom na pečenie.
2.
Rozpustíme čokoládu, kakao a maslo. Necháme trochu vychladnúť. Cukor šľaháme s vajcami asi 3 minúty. Vlejeme do čokolády a primiešame aj múku s práškom do pečiva.
3.
Cesto nalejeme do formy a naň naukladáme mango. Pomleté orechy zmiešame s múkou, maslom a cukrom. Posypeme koláč a pečieme 30 minút dozlatista.
4.
Po vychladnutí poprášime cukrom.