Čokoládový koláč

12 kúskov

220 g mletých lieskových orechov ● 250 g gaštanového pyré bez cukru ● 125 g zmäknutého masla ● 2 vajcia ● 120 ml ryžového mlieka ● 150 ml agávového sirupu ● 1 PL citrónovej šťavy ● 1 vanilkový struk ● 1 balíček prášku do pečiva ● tuk na vymastenie formy

Na polevu: 100 g lieskových orechov ● 80 g masla ● 150 ml agávového sirupu ● 50 g kakaa

1 Všetky suroviny pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 165 °C.

Krok 1
Krok 1
Zdroj: Dušan Křístek

2 V horúcom vodnom kúpeli vytvoríme hustú čokoládovú polevu vymiešaním uvedených prísad.

Krok 2
Krok 2
Zdroj: Dušan Křístek

3 V nádobe dobre vyšľaháme žĺtky s agávovým sirupom dopenista a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

Krok 3
Krok 3
Zdroj: Dušan Křístek

4 Orechy pomelieme nahrubo.

Krok 4
Krok 4
Zdroj: Dušan Křístek

5 Všetky suroviny na cesto dobre premiešame, aby sme získali hladkú zmes. Sneh z bielkov ručne zľahka zašľaháme do cesta, no až na konci.

Krok 5
Krok 5
Zdroj: Dušan Křístek

6 Cesto vlejeme do vymastenej nízkej kruhovej formy s priemerom 24 cm a pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Po vychladnutí ho natrieme polevou a necháme stuhnúť v chladničke.

Krok 6
Krok 6
Zdroj: Dušan Křístek

Čas prípravy: 25 minút
Čas pečenia: 40 minút

Dobrú chuť!
Dobrú chuť!
Zdroj: Dušan Křístek