Čokoládový koláč sa vám rozplynie na jazyku: Táto zdravá pochúťka je úplne bez múky a cukru
17. 1. 2020, 11:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 19:13)

Zdroj: Dušan Křístek
Aj vy v tom množstve receptov hľadáte také, ktoré sú aspoň trochu zdravšie? Tak táto pochúťka je úplne bez múky a cukru.
Čokoládový koláč
12 kúskov
220 g mletých lieskových orechov ● 250 g gaštanového pyré bez cukru ● 125 g zmäknutého masla ● 2 vajcia ● 120 ml ryžového mlieka ● 150 ml agávového sirupu ● 1 PL citrónovej šťavy ● 1 vanilkový struk ● 1 balíček prášku do pečiva ● tuk na vymastenie formy
Na polevu: 100 g lieskových orechov ● 80 g masla ● 150 ml agávového sirupu ● 50 g kakaa
1 Všetky suroviny pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 165 °C.
Zdroj: Dušan Křístek
Krok 1
2 V horúcom vodnom kúpeli vytvoríme hustú čokoládovú polevu vymiešaním uvedených prísad.
Zdroj: Dušan Křístek
Krok 2
3 V nádobe dobre vyšľaháme žĺtky s agávovým sirupom dopenista a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
Zdroj: Dušan Křístek
Krok 3
4 Orechy pomelieme nahrubo.
Zdroj: Dušan Křístek
Krok 4
5 Všetky suroviny na cesto dobre premiešame, aby sme získali hladkú zmes. Sneh z bielkov ručne zľahka zašľaháme do cesta, no až na konci.
Zdroj: Dušan Křístek
Krok 5
6 Cesto vlejeme do vymastenej nízkej kruhovej formy s priemerom 24 cm a pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Po vychladnutí ho natrieme polevou a necháme stuhnúť v chladničke.
Zdroj: Dušan Křístek
Krok 6
Čas prípravy: 25 minút
Čas pečenia: 40 minút
Zdroj: Dušan Křístek
Dobrú chuť!