Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Čokoládový koláč sa vám rozplynie na jazyku: Táto zdravá pochúťka je úplne bez múky a cukru

Dobrú chuť!

Zdroj: Dušan Křístek

Reklama

Aj vy v tom množstve receptov hľadáte také, ktoré sú aspoň trochu zdravšie? Tak táto pochúťka je úplne bez múky a cukru.

Čokoládový koláč

12 kúskov

220 g mletých lieskových orechov ● 250 g gaštanového pyré bez cukru ● 125 g zmäknutého masla ● 2 vajcia ● 120 ml ryžového mlieka ● 150 ml agávového sirupu ● 1 PL citrónovej šťavy ● 1 vanilkový struk ● 1 balíček prášku do pečiva ● tuk na vymastenie formy

Na polevu: 100 g lieskových orechov ● 80 g masla ● 150 ml agávového sirupu ● 50 g kakaa

1 Všetky suroviny pripravíme a odvážime. Rúru predhrejeme na 165 °C.

2 V horúcom vodnom kúpeli vytvoríme hustú čokoládovú polevu vymiešaním uvedených prísad.

3 V nádobe dobre vyšľaháme žĺtky s agávovým sirupom dopenista a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

4 Orechy pomelieme nahrubo.

5 Všetky suroviny na cesto dobre premiešame, aby sme získali hladkú zmes. Sneh z bielkov ručne zľahka zašľaháme do cesta, no až na konci.

6 Cesto vlejeme do vymastenej nízkej kruhovej formy s priemerom 24 cm a pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút. Po vychladnutí ho natrieme polevou a necháme stuhnúť v chladničke.

Čas prípravy: 25 minút
Čas pečenia: 40 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS