Reklama

Čokoládový krém

Profimedia

Zdroj: Profimedia

Reklama

Prísady (na 2 poháre): 1 balíček čokoládového pudingu, 500 ml mlieka, 250 ml kyslej smotany, 1 balíček vanilínového cukru, 200 g čučoriedok, 200 g ríbezlí, 200 g jahôd

1. Z čokoládového pudingu a mlieka uvaríme polohustý krém. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Kyslú smotanu dôkladne vymiešame s vanilínovým cukrom.

2. Na dno servírovacích pohárov nasypeme trochu umytého ovocia. Naň dáme jednu až dve lyžice smotany. Na smotanu poukladáme väčšie množstvo ovocia, ktoré zalejeme čokoládovým krémom. Vrch dezertu ozdobíme smotanou, doplníme zmesou ovocia a necháme dobre vychladiť. Podávame napríklad s tyčinkami v čokoláde alebo s trubičkami.