Šťavnatý a zároveň chrumkavý je čučoriedkovo-kokosový koláčik: Kto ho raz ochutná, iný už nebude chcieť
17. 5. 2016, 12:40 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:56)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Reklama
Tento farebný zákusok si rozhodne nenechajte ujsť. Je šťavnatý vďaka čučoriedkam, jemne krémový a vláčny vďaka créme fraiche či tvarohu a aj trošku chrumkavý po kokose. Dajte si ho ešte vlažný a budete zaručene v siedmom nebi, tak ako my!
Čučoriedkovo-kokosový koláčik
30 kúskov
Potrebujeme:
200 g masla
240 g cukru
2 vajcia
250 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
šťava z 2 citrónov
700 ml čučoriedok z kompótu (1 veľký pohár)
30 g škrobovej múčky
125 g strúhaného kokosu
200 g créme fraiche alebo tučného tvarohu
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čučoriedkovo-kokosový koláčik
Takto sa to podarí:
- V mise vyšľaháme 200 g krupicového cukru a 200 g masla. Po jednom zašľaháme 2 vajcia.
- Vmiešame 250 g hladkej múky s 1 ČL prášku do pečiva.
- Do štvorcovej formy vystlanej papierom na pečenie natrieme cesto.
- Pečieme pri 175 °C 20 minút.
- Čučoriedkový kompót aj s citrónovou šťavou privedieme k varu, pridáme škrobovú múčku rozmiešanú s vodou. 2 minúty povaríme.
- 200 g créme fraiche alebo tvarohu spojíme so 40 g cukru a so 125 g kokosu.
- Na predpečený koláč dáme čučoriedky, kokosovú vrstvu a pečieme ešte 15 minút.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čučoriedkovo-kokosový koláčik
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čučoriedkovo-kokosový koláčik