Reklama

Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou

Čučoriedkový cheesecake s bielou čokoládou

Zdroj: © StockFood

Reklama

40 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 200 gram celozrnné maslové sušienky, 60 gram hnedý cukor, 0.5 čajová lyžička mletá škorica, 100 gram maslo, 800 gram čerstvý smotanový syr alebo tvaroh, 150 mililiter tučná kyslá smotana, 80 mililiter tekutý med, 1 čajová lyžička vanilkový extrakt, 0.25 čajová lyžička soľ, 3 kus vajce, 60 gram hladká múka, 100 mililiter suché biele víno, 3 polievková lyžica práškový cukor, 1 balíček tortové želé, 200 gram čučoriedky, 80 gram biela čokoláda

1.

Na korpus rozdrvíme sušienky, zmiešame ich s cukrom a so škoricou, pridáme rozpustené maslo a všetko dobre spojíme. Zmes natlačíme do tortovej formy s priemerom 26 cm vystlanej papierom na pečenie a lyžicou dobre utlačíme. Rúru predhrejeme na 180 °C.

2.

V rajnici zohrejeme 100 ml vody s cukrom, pridáme čučoriedky a škrobovú múčku rozmiešanú v troche studenej vody. Krátko povaríme a odstavíme.

3.

Kyslú smotanu, med, vanilkový extrakt a soľ vymiešame. Po jednom zašľaháme vajcia, potom pridáme múku. Spojíme s čerstvým syrom a zmes natrieme na pripravený korpus. Vo vyhriatej rúre pečieme 15 minút, teplotu znížime na 100 °C a pečieme ďalších 25 až 30 minút. Koláč vyberieme a necháme vychladnúť.

4.

Víno dáme do hrnca so 150 ml vody a s cukrom a privedieme do varu. Tortové želé zmiešame s trochou vody, pridáme do horúcej tekutiny a krátko necháme prevariť. Vsypeme čučoriedky, necháme trochu vychladnúť a lyžicou rozdelíme na vychladnutý cheesecake. Dáme stuhnúť do chladničky a servírujeme s hoblinkami bielej čokolády.