Kysnutý koláč pre lenivé: Skúste recept s čučoriedkami, ktorý robievali naše babky, výsledok stojí za to
24. 8. 2017, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:11)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Reklama
Výhodou tohto koláčika je, že aj keď je z kysnutého cesta, v podstate kysne až pri pečení. Tak ušetríte čas a výsledok bude stáť zato.
Čučoriedkový koláč
Takto sa to podarí:
Zo surovín vymiesime hladké cesto, ktoré sa odlepuje od misy. Vareškou ho vyformujeme do vymasteného malého pekáča. Poukladáme čučoriedky a posypeme strúhankou zmiešanou s cukrom. Pečieme na 200 °C asi 20 minút.

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čučoriedkový koláč
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čučoriedkový koláč