Cuketa v pivnom cestíčku
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: © StockFood
30 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kus veľká cuketa, 100 gram hladká múka, 1 kus vajce, 1 polievková lyžica olej, 150 mililiter pivo, soľ, mleté čierne korenie, olej na vyprážanie, kôpor na posypanie, hrubozrnná morská soľ, 0.5 kus malá cuketa, 250 mililiter kyslá smotana, 250 gram čerstvý syr, 2 strúčik cesnak, soľ, mleté čierne korenie
1.
Cuketu umyjeme a nakrájame na hrubšie kolieska. Z múky, vajca, oleja, piva vypracujeme hladké cestíčko, ktoré dochutíme soľou a korením. Cuketové kolieska do cesta namočíme a následne opražíme z oboch strán dozlatista na rozpálenom oleji.
2.
Medzitým pripravíme cuketový dip. Cukety nastrúhame alebo nakrájame nahrubo. Cesnak nastrúhame a pridáme k cukete. Zamiešame smotanu a syr, dochutíme soľou a korením. Dôkladne premiešame a podávame s ešte teplými kolieskami posypanými nasekaným kôprom a hrubozrnnou soľou.