Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Cuketová nátierka

Ilustračné foto

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Inšpirujte sa naším receptom na cuketovú nátierku.

Potrebujeme: 4 PL oleja, 5 cibúľ, 1 kapia, 1 kg cukiet, 1 ČL zázvoru, 1/2 ČL papričky čili, 4 PL sójovej omáčky, štipka soli, 1 veľký paradajkový pretlak, 10 strúčikov cesnaku

Postup:

1. Na oleji opečieme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nakrájanú kapiu a asi o 3 minúty aj nastrúhanú cuketu. Chvíľu podusíme. Pridáme korenie, sójovú omáčku, soľ, pretlak a cesnak. Dusíme domäkka, necháme odpariť prebytočnú vodu.

2. Horúcu zmes rozdelíme do pohárov, uzavrieme a sterilizujeme 15 až 20 minút. Nátierka vystačí na 6 pohárov. Výborne sa hodí na opečený chlieb alebo chlieb s maslom. Pani Anna ju pridáva aj do guláša.

Vyberáme pre vás niečo PLUS