Cuketová polievka so smotanou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
10 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kus zelená cuketa, 1 kus žltá cuketa, 1 kus cibuľa, 1 kus pór, 2 kus mrkva, 250 mililiter smotana na šľahanie, 1 polievková lyžica hladká múka, 30 gram maslo, 100 gram topený syr, 800 mililiter zeleninový vývar, soľ, mleté biele korenie, strúhaný tvyrdý syr na posypanie
1.
Umytú mrkvu a cukety nahrubo postrúhame aj so šupou. Pór nakrájame na kolieska.
2.
Na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mrkvu, cuketu a pór. Osolíme, okoreníme a podlejeme vývarom. Zakryté uvaríme do polomäkka.
3.
Polievku zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku a topený syr. Krátko povaríme, podľa potreby dochutíme soľou a korením.
4.
Hotovú polievku rozdelíme do misiek a ozdobíme strúhaným syrom.