Cukinové cestoviny s mozzarellou
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 300 gram cestoviny rotelle (kolieska), 0.5 čajová lyžička soľ, 1.5 polievková lyžica citrónová šťava, 1 polievková lyžica balzamikový ocot, 1 kus menšia cibuľa, 2 strúčik cesnak, 80 mililiter olivový olej, 2 kus cukina, 250 gram syr Mozzarella, 1 hrsť bylinky (mäta, bazalka, petržlenová vňať), 1 stonka čerstvá bazalka, parmezán na posypanie
1.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, precedíme, opláchneme a necháme odkvapkať. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nadrobno pokrájame. Cukinu umyjeme a nastrúhame na tenké plátky.
2.
Vo väčšej mise zmiešame citrónovú šťavu s octom, cibuľou a cesnakom. Necháme odležať 2 až 3 minúty. Prilejeme olivový olej, pridáme cestoviny, cukinu, na plátky nakrájanú mozzarellu, nahrubo natrhané bylinky a zľahka premiešame. Posypeme strúhaným parmezánom a servírujeme.