Diétne kuracie vtáčiky
29. 7. 2008, 2:00

Zdroj: Život
Reklama
Čas prípravy: 40 minút
Potrebujeme: 500 g kuracích pŕs, 40 g ryže, 50 g mrkvy, 30 g petržlenu, 30 g kalerábu, 20 g masla, 20 g hladkej múky, 200 ml hovädzieho vývaru, soľ
Ako na to: Kuracie mäso očistíme, nakrájame na pravidelné rezne, naklepeme a osolíme. Koreňovú zeleninu spolu s kalerábom očistíme, nakrájame nadrobno a podusíme spolu s ryžou v 200 ml vody do polomäkka. Na každý rezeň dáme za lyžičku predvarenej zeleninovej zmesi.
Rezne stočíme, prepichneme kovovými špáradlami na španielske vtáčiky a opražíme na polovici masla na tefl ónovej panvici. Mäsovú omáčku zahustíme múkou, zvyšným maslom, podlejeme hovädzím vývarom a udusíme domäkka. Kuracie vtáčiky servírujeme so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.