Dokonalá roláda z mletého mäsa! Urobte pred pečením túto jednoduchú vec a už nikdy nepraskne
8. 1. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:20)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Ukážeme vám dva spôsoby, vďaka ktorým bude vaša roláda z mletého mäsa ako z päťhviezdičkovej reštaurácie.
Upiecť v rúre bochník sekanej, roládu, alebo akékoľvek iné mleté mäso je jedna z najjednoduchších vecí, akú môžete uvariť. Stačí trocha soli a korenia, šup do rúry a je to.

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Roláda z mletého mäsa s vajíčkami (2. krok)
Niekedy nás však po vytiahnutí z rúry čaká nemilé prekvapenie. Sekaná uprostred praskla a drahocenná šťava či obsah rolády vyteká preč. Sú však dva spôsoby, ako tomu zabrániť.
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Roláda z mletého mäsa s vajíčkami (3. krok)
Prvý je ten, že ešte pred pečení potriete povrch sekanej či rolády trochou horčice. Naozaj netreba hrubú vrstvu. Horčica vytvorí na povrchu kabátik, ktorý zabráni roztrhnutiu.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Fašírková roláda
Druhý spôsob je ešte jednoduchší, no vyžaduje plánovanie už pri nákupe. Kúpte si slaninu, ktorá je nakrájaná na tenké plátky. Tie poukladajte na roládu. Nemusíte obaľovať celý bochník, ale konce plátkov slaniny napchajte pod mäso. Takto bude bochník krásne držať tvar a nikdy nepraskne.
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Fašírková roláda
Zdroj: Nový Čas pre ženy
Fašírková roláda