Reklama

Ako pripraviť dokonalú tvarohovú plnku do koláča? Stačí urobiť ešte túto jednu vec!

Tvarohový koláč s citrónovou arómou

Zdroj: Nový čas pre ženy

Reklama

Určite máte po babičke alebo mame vlastný, skvelý a rokmi overený recept na tvarohovú plnku. O tom vôbec nepochybujeme. Lenže všetko sa dá vylepšiť...

Klasická tvarohová plnka pozostáva okrem tvarohu s cukru, strúhanej citrónovej kôry, hrozienok, prípadne trochy škorice. Pri mäkkom tvarohu sa však stáva, že sa z neho počas pečenia uvoľní viac vody, než by bolo treba a koláč či buchty sa rozmočia.

Skúste budapeštiansky slaný krém.

Zdroj: RCA

Skúste budapeštiansky slaný krém.

Pritom do základnej plnky stačí pridať jeden či dva uvarené a prelisované zemiaky. Škrob v nich zaistí, že plnka sa lepšie spojí, nebude taká tekutá a zároveň sa aj jej chuť zlepší a zjemní.