Reklama

Dokonalé cesto na pizzu potrebuje iba TOTO! Super chrumkavé ako z talianskej pizzerie

Základom pizze je zdravý korpus.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Chutná, chrumkavá, dokonalá pizza vás razom prenesie na dovolenku do Talianska. Ale ako docieliť tento gurmánsky zážitok aj u vás doma?

Nie je to žiadna veda. S našimi tipmi upečiete klasickú pizzu ako od Taliana aj vo vlastnej rúre!

Perfektné cesto potrebuje trpezlivosť

Najdôležitejšia prísada do pizzového cesta? Droždie. A na to by ste nemali tlačiť. Práve z tohto dôvodu je cesto najlepšie, keď kysne dostatočne dlho. Ideálne je si cesto pripraviť už ráno, alebo dokonca deň vopred. Tých 12 hodín kysnutia by ste mali cestu dopriať. Len tak sa vám podarí ho vyvaľkať na dostatočne tenko.

Urobte si diétne cesto na pizuu.

Zdroj: Shutterstock

Urobte si diétne cesto na pizuu.

Vlastná paradajková omáčka

Lahodnú paradajkovú omáčku by ste si mali pripraviť doma. Nielenže je chutnejšia, ale vyjde vás lacnejšie ako tá z obchodu. Príprava je naozaj jednoduchá. Vezmite paradajky z konzervy (sú zrelé a chutné a tisíckrát lepšie ako kečup), rozmixujte, osoľte a podľa chuti pridajte oregáno a bazalku. Hotovo.

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Paradajková omáčka passata

Používajte len mozzarellu

Klasika spomedzi pízz je pizza Margharita a tá sa pripravuje len s paradajkovou omáčkou a syrom mozzarella. Iné druhy syra na pizzi nemajú čo hľadať. Nepoužívajte však mozzarellu so zníženým obsahom tuku.

Zdroj: shutterstock.com

Ela, ela, mozarella

Pizza má rada horúco

Najlepšie chutí pizza z pece. Tú však doma nemá každý. A tak je potrebné dostať zo svojej rúry to najlepšie. Pre vás to znamená nastaviť ju na najvyššiu teplotu a nechať aspoň 10 minút rozohrievať. Nepoužívajte program teplého vzduchu ale klasiku horného a dolného ohrevu.

Pizzamajstri nepozerajú na hodinky, ale do pece. Perfektná pizza nemá perfektný čas pečenia. Ten sa mení podľa rúry, teploty a aj obloženia pizze. A tak dôverujte svojmu oku.

Zdroj: Shutterstock

Ak jete správne pripravenú pizzu, nemôže vám uškodiť.