Dokonalá chuťovka z paradajok: Bol by hriech nevyužiť ich tým najjednoduchším spôsobom!
5. 8. 2015, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:18)

Zdroj: Shutterstock
Paradajky sú na vrchole svojej sezóny. Bol by hriech ich nevyužiť tým najjednoduchším a zároveň (asi) najlepším spôsobom.
Bruschetta – dokonalé predjedlo
Porcie: 4
Potrebujeme:
8 plátkov pečiva veka
6 stredne veľkých paradajok
2 strúčiky cesnaku
čerstvá bazalka podľa chuti
100 ml extra panenského olivového oleja
soľ podľa chuti
Ako na to?
Paradajky nakrájame na štvrtiny a zbavíme ich semien. Dužinu nakrájame na kocky a premiešame v miske s olivovým olejom. Bazalku natrháme na malé kúsky a pridáme k paradajkám, podľa chuti osolíme. Pečivo opečieme v rúre dochrumkava, potrieme cesnakom, na vrch položíme paradajkovú zmes a pokvapkáme olivovým olejom. Bruschettu môžeme ozdobiť olivami a strúhaným parmezánom.
Zdroj: Shutterstock
Paradajka s kyslou kapustou – brzdia chuť