Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Dokonalá chuťovka z paradajok: Bol by hriech nevyužiť ich tým najjednoduchším spôsobom!

Bruschetta z paradajok je výborné predjedlo.

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Paradajky sú na vrchole svojej sezóny. Bol by hriech ich nevyužiť tým najjednoduchším a zároveň (asi) najlepším spôsobom.

Bruschetta – dokonalé predjedlo

Porcie: 4

Potrebujeme:

8 plátkov pečiva veka

6 stredne veľkých paradajok

2 strúčiky cesnaku

čerstvá bazalka podľa chuti

100 ml extra panenského olivového oleja

soľ podľa chuti

Ako na to?

Paradajky nakrájame na štvrtiny a zbavíme ich semien. Dužinu nakrájame na kocky a premiešame v miske s olivovým olejom. Bazalku natrháme na malé kúsky 
a pridáme k paradajkám, podľa chuti osolíme. Pečivo opečieme v rúre dochrumkava, potrieme cesnakom, na vrch položíme paradajkovú zmes a pokvapkáme olivovým olejom. Bruschettu môžeme ozdobiť olivami a strúhaným parmezánom.

Zdroj: Shutterstock

Paradajka s kyslou kapustou – brzdia chuť

Vyberáme pre vás niečo PLUS