Dokonale rovný korpus na tortu! Vyhnite sa TEJTO jednej chybe a podarí sa to aj vám
18. 7. 2019, 13:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 9:17)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
Robíte pri pečení torty aj vy túto chybu? Presne to je dôvod, prečo sa vám nepekne v strede vypučí.
Aby to šľak trafil. Snažíte sa svojim milovaným upiecť krásnu narodeninovú tortu, cesto urobíte presne podľa osvedčeného receptu a i tak sa vám pri pečení nepekne na povrchu zduje. A vám nezostáva nič iné, len povrch zarovnať zrezaním. A to je škoda. Torta tak príde o výšku a vy musíte dopiecť ďalší korpus. Riešenie je pri tom úplne jednoduché.

Zdroj: Shutterstock.com
Nepečený korpus môžete vyčarovať za pár minút.
Je totiž jedna vec, ktorú robí väčšina z nás a práve tá má na svedomí nerovnomerný povrch korpusu. Vytierate okraje tortovej formy tukom? Nerobte to! Piškótové cesto potrebuje pri pečení a následnom raste oporu. A tou sú práve okraje formy. Ak ich vymastíte, cesto sa nebude mať čoho zachytiť, a tak narastie len v strede. Odteraz okraje už nevytierajte tukom.
Radšej po upečení oddeľte korpus od stien ostrým nožíkom a až potom vyklopte. Prípadne môžete použiť papier na pečenie, ktorý nastriháte na dlhý pás a ten umiestnite po obvode formy. Po upečení opatrne odstráňte.