Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Aj obyčané volské oko sa dá pokaziť: Stačí tento jednoduchý trik, a odteraz bude vždy dokonalé

Zeleninový šalát s volským okom

Zdroj: shutterstock

Reklama

Hodiť vajce na panvicu, nemiešať a včas ho preložiť na tanier. Jednoduché, nie? No aj tu sa dá všeličo pokaziť. Takto sa už nikdy nepomýlite.

Dokonalé volské oko by malo mať tuhý no jemný bielko a tekutý, no nie príliš tekutý žĺtok. To je občas problém, najmä ak pripravujeme viac vajec naraz. Ak sa však spoľahneme na vyhriatu rúru, už sa nikdy ničoho nemusíme obávať.

Rúru predhrejeme na 180 °C. Panvicu s nepriľnavým povrchom vhodnú aj do rúry jemne vytrieme olejom. Do panvice vyklepneme vajcia a panvicu preložíme do rúry. Pečieme presne 4 minúty. Potom panvicu s volskými okami vyberieme, vajcia ochutíme a môžeme ihneď podávať.

Zdroj: Shutterstock

Vyskúšajte volské oko trikrát inak.

Vyberáme pre vás niečo PLUS