Aj obyčané volské oko sa dá pokaziť: Stačí tento jednoduchý trik, a odteraz bude vždy dokonalé
9. 1. 2018, 12:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:16)

Zdroj: shutterstock
Hodiť vajce na panvicu, nemiešať a včas ho preložiť na tanier. Jednoduché, nie? No aj tu sa dá všeličo pokaziť. Takto sa už nikdy nepomýlite.
Dokonalé volské oko by malo mať tuhý no jemný bielko a tekutý, no nie príliš tekutý žĺtok. To je občas problém, najmä ak pripravujeme viac vajec naraz. Ak sa však spoľahneme na vyhriatu rúru, už sa nikdy ničoho nemusíme obávať.

Zdroj: Shutterstock
Volské oko
Rúru predhrejeme na 180 °C. Panvicu s nepriľnavým povrchom vhodnú aj do rúry jemne vytrieme olejom. Do panvice vyklepneme vajcia a panvicu preložíme do rúry. Pečieme presne 4 minúty. Potom panvicu s volskými okami vyberieme, vajcia ochutíme a môžeme ihneď podávať.
Zdroj: Shutterstock
Vyskúšajte volské oko trikrát inak.