Dokonalý koláč nielen k nedeľnému čaju: KÁVA, ČOKOLÁDA a CHUŤ RUŽÍ: Tomuto dezert neodoláte!
11. 2. 2022, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 7:03)

Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet
Cesto je čistá čokoláda a káva, k tomu lahodný šľahačkový krém s ružovou vodou - cítite tú dokonalosť?
REZ S ORECHMI A RUŽOVOU VODOU
4 porcie
NA KORPUS: 215 g kvalitnej horkej čokolády ● 50 ml silnej kávy ● 6 veľkých vajec ● 215 g krupicového cukru ● 120 g vlašských orechov
NA KRÉM: 400 ml smotany na šľahanie (40 %) ● 2 a 1/2 PL práškového cukru ● 1 a 1/2 PL ružovej vody
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s kávou a necháme trochu vychladiť. Žĺtky vyšľaháme s cukrom na penu a zašľaháme čokoládovú zmes. Stierkou zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Formu 25 x 35 cm vyložíme papierom na pečenie, vlejeme cesto a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 20 až 30 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť. Pripravíme krém. Smotanu vyšľaháme s cukrom dotuha a vmiešame ružovú vodu. Orechy nasucho pečieme v panvici a nasekáme. Z korpusu odkrojíme okraje a nakrájame ho na tri pruhy približne 25 x 11 cm. Prvý postavíme na podnos, potrieme ho časťou krému a husto posypeme orechmi. Priklopíme ďalším plátom, znova potrieme krémom, posypeme orechmi a prikryjeme tretím plátom. Môžeme ozdobiť krémom. Ihneď podávame.
Čas prípravy: 30 minút
Čas pečenia: 20 minút
Zdroj: MAREK BARTOŠ/Gurmet
Čokoládové rezy s kávou a ružovou vodou
Vyskúšajte aj tento recept:
