Reklama

Domáca kapustová čalamáda

Domáca kapustová čalamáda

Zdroj: iStockphoto

Reklama

60 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 2 kilogram kapusta, 2 kilogram paprika, 1 kilogram cibuľa, 1 kilogram uhorka, 1 kilogram mrkva, 2 balíček prípravok na zaváranie (deko, nakladač), 750 mililiter ocot, 300 gram kryštálový cukor, zelená paradajka

1.

Všetku zeleninu dôkladne očistíme a umyjeme, pokrájame na rezančeky (môžete ju aj nastrúhať v kuchynskom robote).

2.

Na zeleninu nasypeme prípravok na zaváranie, kryštálový cukor, zalejeme octom a necháme odležať. Počkáme, kým zelenina nepustí šťavu.

3.

Potom nastrúhanú premiešanú zeleninu natlačíme do čistých pohárov a zalejeme šťavou. Naplnené a dobre uzavreté poháre streilizujeme na 100 °C približne 10 až 15 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS