Domáca kapustová čalamáda
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:47)

Zdroj: iStockphoto
Reklama
60 minút, 12 porcií
Potrebujeme: 2 kilogram kapusta, 2 kilogram paprika, 1 kilogram cibuľa, 1 kilogram uhorka, 1 kilogram mrkva, 2 balíček prípravok na zaváranie (deko, nakladač), 750 mililiter ocot, 300 gram kryštálový cukor, zelená paradajka
1.
Všetku zeleninu dôkladne očistíme a umyjeme, pokrájame na rezančeky (môžete ju aj nastrúhať v kuchynskom robote).
2.
Na zeleninu nasypeme prípravok na zaváranie, kryštálový cukor, zalejeme octom a necháme odležať. Počkáme, kým zelenina nepustí šťavu.
3.
Potom nastrúhanú premiešanú zeleninu natlačíme do čistých pohárov a zalejeme šťavou. Naplnené a dobre uzavreté poháre streilizujeme na 100 °C približne 10 až 15 minút.