Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Domáca kuracia paštéta

Ivan Štefánek, redaktor pre varenie

Zdroj: Ivan Štefánek

Reklama

Nepatrím medzi ľudí, ktorí musia nevyhnutne každý deň jesť mäso.

Nepatrím medzi ľudí, ktorí musia nevyhnutne každý deň jesť mäso. Občas si vystačím aj s kúskom syra a opečeným krajcom chleba. To však neznamená, že nemám mäso rád. Práve naopak, veď za taký superkrvavý steak či klasický obaľovaný rezeň radno i život položiť.

A to nehovorím o špecialitkách, ako sú klobásky či paštéty. Pri mäse sa však riadim neoblomnou zásadou – radšej žiadne ako nekvalitné. A keďže mäsové výrobky v obchodoch sú občas viac múčne ako mäsové, ponúknem vám recept na domácu kuraciu paštétu.

Potrebujeme: 400 g kuracích pečienok, 150 g masla, 1 prelisovaný strúčik cesnaku, 1 nasekanú šalotku, 1 veľkú vetvičku tymianu, štipku drveného červeného korenia, 2 PL smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie, 50 g masla na zaliatie, nakladané zelené korenie na ozdobenie

Postup:

1. Pečienky dôkladne očistíme.

2. V hlbokej panvici rozpustíme trochu masla, na ktorom dosklovita opečieme cesnak so šalotkou. Primiešame červené korenie a tymian. Minútu spolu opekáme, aby sa zmes rozvoňala.

3. Potom pridáme pečienky a opečieme dohneda. Znútra by mali byť ružové, nie však surové.

4. Zmes rozmixujeme dohladka na pastu. Pridáme do nej zvyšné maslo, smotanu, soľ a korenie a ešte raz rozmixujeme.

5. Zmes pretrieme cez jemné sitko a rozdelíme do šiestich malých misiek. Vrch dôkladne zarovnáme.

6. Maslo na zaliate rozpustíme, zmiešame s niekoľkými guľôčkami zeleného korenia a nalejeme na paštétky. Necháme v chlade úplne stuhnúť.

Vyberáme pre vás niečo PLUS