Domáce farebné cestoviny
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:49)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 375 gram hladká múka 00, 1 čajová lyžička soľ, 2 kus veľké vajce, 2 kus veľký vaječný žĺtok, 175 gram špenát, 225 gram uvarená červená repa, 1.5 polievková lyžica atrament z chobotnice (prášok zo sépie)
1.
Zelené: Špenát varíme v pare asi 2 minúty. Necháme vychladnúť na papierovom obrúsku. V mixéri rozmixujeme na pyré a preložíme do misky.
2.
Múku zmiešame so soľou na pracovnej doske. V strede urobíme jamku, pridáme pyré, vajcia a žĺtky. Vymiesime hladké cesto, zabalíme do fólie a necháme hodinu odpočívať.
3.
Potom cesto rozdelíme na 4 časti, ktoré v strojčeku na cestoviny vyvaľkáme na požadovanú hrúbku asi 0,25 cm. Vyvaľkané pásy cesta zavesíme na hodinu do chladu, aby preschli.
4.
Po vysušení pásy cesta nakrájame na požadovaný tvar, hneď uvaríme alebo uzavrieme vo vzduchotesnej nádobe.
5.
Červené: Cviklu rozmixujeme na pyré a preložíme do misky. Ďalej postupujeme rovnako ako pri zelených cestovinách.
6.
Čierne: Postupujeme rovnako ako pri predchádzajúcich variantoch.