Reklama

Domáce gnocchi

Archív

Zdroj: Archív

Reklama

2 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY 45 MINÚT 900 g zemiakov pokrájaných na veľké kusy 2 rozšľahané vajcia 150 - 175 g hladkej múky 2 lyžice soli maslo lístky čerstvej šalvie parmezán čierne korenie

POSTUP: 1. Zemiaky varíme v posolenej vode domäkka asi 15 minút. Dôkladne ich scedíme a vrátime do kastróla. Na slabom ohni ich potom sušíme 1 - 2 minúty. 2. Zemiaky roztlačíme na hladkú kašu, potom do nich postupne pridáme vajcia a soľ. Vmiešame dostatočné množstvo múky, aby vzniklo mäkké cesto. 3. Pomúčenými rukami tvarujeme z cesta malé guľky. Pritlačíme na ne spodnú stranu vidličky, aby po nej zostala stopa. Gnocchi necháme 15 - 20 minút pred varením odpočívať. 4. Do veľkého hrnca dáme zovrieť vodu. Pridáme gnocchi (naraz asi 10 kusov) a varíme 3 - 4 minúty, kým nevyplávajú na povrch. Scedíme a ihneď podávame poliate teplým maslom a posypané lístkami šalvie, postrúhaným parmezánom a čiernym korením.