Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Domáce nátierky chutia oveľa lepšie ako z obchodu: Tieto tradičné recepty si obľúbi celá rodina

Cviklovo-chrenová

Zdroj: Profimedia

Reklama

Namiesto rožka s maslom, so šunkou či syrom si pripravte na raňajky chutnú domácu klasiku. Bude chutiť oveľa lepšie ako tá z obchodu.

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    V KUCHYNI S PEŤOU: Vajíčková pomazánka z vyšibaných vajíčok
    Zdroj: autor

    Šunkovo-karfiolová

    4 porcie

    Rozmixujeme 200 g kvalitnej dusenej šunky a 200 g uvareného karfiolu najemno. Zmiešame s 1 malou červenou cibuľkou nasekanou nadrobno a 3 lyžicami majonézy. Dochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Pred dokončením vmiešame 1-2 lyžice nakladaného zeleného korenia. Nátierka výborne chutí s chrumkavými cesnakovými suchármi.

    Zdroj: ANZA

    Šunkovo-karfiolová

    Ovsená s mrkvou

    4 porcie

    Jednu bielu cibuľu nakrájanú nadrobno opražíme na panvici na 1 lyžici oleja. Pridáme 2 mrkvy postrúhané najemno, 2-3 očistené a prelisované strúčiky cesnaku a zalejeme vodou. Ochutíme soľou, mletým bielym korením, vegetou a uvedieme do varu. Keď voda začne vrieť, vsypeme 200 g ovsených vločiek, nasekanú petržlenovú vňať, premiešame a uvaríme na miernom ohni za občasného premiešania. Ak by bola nátierka príliš hustá, počas varenia podľa potreby prilejeme trocha vody. Podávame s celozrnným chlebom.

    Zdroj: ANZA

    Ovsená s mrkvou

    Zelerová s citrónom

    4 porcie

    V miske zmiešame 300 g strúhaného zeleru so štipkou soli a cukru a podľa chuti s citrónovou šťavou. Necháme chvíľu odstáť. K zeleru primiešame 200 ml majonézy alebo kyslej smotany a dôkladne premiešame. Ochutíme soľou a korením a necháme aspoň 15 minút odstáť v chlade. Podávame s tmavým chlebom alebo pečivom a čerstvou zeleninou.

    Zdroj: ANZA

    Zelerová s citrónom

    Jednoduchá zemiaková

    4 porcie

    Postrúhame 400 g vychladnutých zemiakov najemno. Pridáme 2 lyžice tatárskej omáčky, 2 lyžice ochutenej majonézy, 1 kyslú smotanu, 2 strúčiky očisteného a prelisovaného cesnaku, 2-3 mladé cibuľky pokrájané nadrobno a nasekaný kôpor (prípadne pažítku alebo inú obľúbenú bylinku). Ochutíme soľou a čerstvo pomletým čiernym korením.

    Zdroj: ANZA

    Jednoduchá zemiaková

    Cviklovo-chrenová

    6 porcií

    Uvaríme 100 g cvikly a 500 g zeleru do polomäkka. Po vychladnutí nastrúhame najemno, pridáme 1 lyžicu nastrúhaného čerstvého chrenu a dobre premiešame s 2 lyžičkami dijonskej horčice. Ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Podávame na plátkoch ryžového alebo celozrnného chleba alebo s pečeným, prípadne údeným mäsom.

    Zdroj: Profimedia

    Cviklovo-chrenová

    Vyberáme pre vás niečo PLUS