Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Domáce tortellini so špargľou

Domáce tortellini so špargľou

Zdroj: Isifa

Reklama

Čas prípravy: 75 minút, 4 porcie

Potrebujeme:

Cesto: 75 g hladkej múky, 75 g hrubozrnnej krupice, 1 vajce, 2 žĺtky, štipka soli

Okrem toho: 200 g údeného mäsa, 3 šalotky, 1 PL oleja, 1 PL horčice, 1 PL strúhaného parmezánu, kôra z 1/2 pomaranča, mleté čierne korenie, 1 bielok, 1,5 kg špargle, šťava z 1 citróna, kryštálový cukor, 20 g masla, žerucha, 200 ml smotany na varenie

Postup:

1. V mise vymiešame múku, krupicu, vajce, žĺtky a soľ na hladké cesto. Zabalené cesto necháme v chlade hodinu odležať. Údené mäso a šalotku nakrájame.

2. Polovicu cibule opečieme na oleji, pridáme mäso, panvicu odložíme bokom a k mäsu primiešame horčicu, parmezán, pomarančovú kôru a korenie.

3. Cesto vyvaľkáme do štvorca (40 x 40 cm) a z neho povykrajujeme menšie štvorce (10 x 10 cm). Kraje potrieme bielkom, do stredu dáme plnku a sformujeme trojuholníčky.

4. Špargľu olúpeme, konce zrežeme. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme citrónovú šťavu, soľ, cukor a vložíme špargle. Varíme 10 až 12 minút. Vodu, v ktorej sme uvarili špargľu, opäť zohrejeme a dáme do nej tortellini. Varíme 3 až 4 minúty.

5. V hrnci rozpustíme maslo, opečieme na ňom cibuľu, pridáme žeruchu, smotanu a 5 PL špargľovej vody. Rozmixujeme a ochutíme soľou a korením. Špargľu podávame s tortellinami a bylinkovou omáčkou.

Čas varenia: 15 minút

Vyberáme pre vás niečo PLUS