Domáce tortellini so špargľou
5. 6. 2013, 8:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: Isifa
Čas prípravy: 75 minút, 4 porcie
Potrebujeme:
Cesto: 75 g hladkej múky, 75 g hrubozrnnej krupice, 1 vajce, 2 žĺtky, štipka soli
Okrem toho: 200 g údeného mäsa, 3 šalotky, 1 PL oleja, 1 PL horčice, 1 PL strúhaného parmezánu, kôra z 1/2 pomaranča, mleté čierne korenie, 1 bielok, 1,5 kg špargle, šťava z 1 citróna, kryštálový cukor, 20 g masla, žerucha, 200 ml smotany na varenie
Postup:
1. V mise vymiešame múku, krupicu, vajce, žĺtky a soľ na hladké cesto. Zabalené cesto necháme v chlade hodinu odležať. Údené mäso a šalotku nakrájame.
2. Polovicu cibule opečieme na oleji, pridáme mäso, panvicu odložíme bokom a k mäsu primiešame horčicu, parmezán, pomarančovú kôru a korenie.
3. Cesto vyvaľkáme do štvorca (40 x 40 cm) a z neho povykrajujeme menšie štvorce (10 x 10 cm). Kraje potrieme bielkom, do stredu dáme plnku a sformujeme trojuholníčky.
4. Špargľu olúpeme, konce zrežeme. Do hrnca nalejeme vodu, pridáme citrónovú šťavu, soľ, cukor a vložíme špargle. Varíme 10 až 12 minút. Vodu, v ktorej sme uvarili špargľu, opäť zohrejeme a dáme do nej tortellini. Varíme 3 až 4 minúty.
5. V hrnci rozpustíme maslo, opečieme na ňom cibuľu, pridáme žeruchu, smotanu a 5 PL špargľovej vody. Rozmixujeme a ochutíme soľou a korením. Špargľu podávame s tortellinami a bylinkovou omáčkou.
Čas varenia: 15 minút