Reklama

V domácej pekárni upečiete chrumkavý chlieb, slané pečivo, koláče, aj cesto na pizzu

Ilustračné foto.

Zdroj: Panasonic

Reklama

PR článok

Vo dnešnom svete, keď je čas drahý a zážitky sú čím ďalej cennejšie, ocenia gazdinky domácu pekáreň, ktorá ľahko pripraví výborný chlebík a pečivo pre rodinu a priateľov.

Túto prácu zvládne nový model Panasonic ZP2000 s názvom Croustina, ktorého špecialitou je chlieb s chrumkavou kôrkou.

Domáce pečenie - rodinný rituál

Domáce pečenie chleba je rituálom, ktorý si zamilujete - celý domov nádherne rozvonia. Od minuloročnej jesene si milovníci domáceho pečenia môžu, vďaka najnovšej pekárni značky Panasonic, originálnemu modelu Croustina, vychutnať lahodný chlieb s typickou chrumkavou kôrkou.

S modelom Croustina je pečenie hračka, či už chcete pohostiť rodinu alebo väčšiu skupinu priateľov. Na výber je 18 automatických parametrov pre prípravu najrôznejších špecialít, ako sú koláče, bezlepkový chlieb, cesto na pizzu alebo džem. K tomu všetkému stačí stlačiť jediné tlačidlo.

Pri pečení s Croustinou nemusíte používať žiadne aditíva, bez ktorých sa priemyselne vyrábané pečivo nezaobíde, ale ani cukor alebo soľ. Môžete si namiešať vlastnú zmes zdravších ingrediencií.

Zdroj: Panasonic

Ilustračné foto.

Textúra - základ moderného pečenia

Na vývoji pekárne Croustina spolupracovala aj známa britská dietologička dr. Morgaine Gaye. Podľa nej u pečiva veľa záleží na štruktúre - a práve v tejto oblasti Croustina exceluje. "Žijeme vo svete, kde sa všetko zjednodušuje a presúva do virtuálnej sféry. Preto podvedome kladieme čoraz väčší dôraz na zloženie a vnútornú štruktúru vecí, a pre potraviny to platí zvlášť. Nejde len o chuť, ale o to, ako jedlo vnímame a cítime v ústach.“

Ak pečieme chlieb tradičným ručným spôsobom, k docieleniu chrumkavej kôrky potrebujeme tuhšie cesto. S Croustinou netreba tráviť dlhé hodiny hnetením a tvarovaním. Všetko zariadi automatika a špeciálne hnetacie rameno, ktoré cesto ťahá a formuje v oválnej forme s rebrami. Proces je rovnaký, ako keď cesto hnetie skúsený majster pekár. Výsledkom je tvrdá a chrumkavá kôrka.

Zdroj: Panasonic

Ilustračné foto.

Jedinečné tepelné senzory pre dokonalý výsledok

Po zapnutí Croustiny sa aktivujú dva špeciálne senzory, ktoré sa starajú o správnu teplotu pri kvasení. Optimálne nastavia programy tak, aby cesto nielen dobre kyslo, ale aj odpočívalo, a to v akomkoľvek prostredí. Jeden senzor meria vnútornú teplotu v pekárni, druhý potom okolitú teplotu v miestnosti. Tým pádom je možné úspešne piecť v suchom i vlhkom prostredí, v teple alebo i chlade.

Zdroj: Panasonic

Ilustračné foto.

Pekárskym majstrom ľahko a rýchlo v pohodlí domova

Je jedno, akú veľkú alebo ako zariadenú máte kuchyňu, novej pekárni to v nej pristane. Koncept i dizajn vznikol v Európe, na výber je elegantné čierne alebo biele prevedenie pre každý moderný interiér.

Vďaka vylepšenej schéme zahrievania funguje Croustina podobne ako skutočná majstrovská pec. Vnútorné veko a vykurovacie teleso uprostred pekárne sa starajú o rovnomernú distribúciu tepla, čo opäť napomáha k vytvoreniu krásne chrumkavej kôrky.

Zdroj: Panasonic

Ilustračné foto.

PR článok