Domáci dulový likér
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:46)

Zdroj: © StockFood
20 minút, 2 porcie
Potrebujeme: 500 gram dula, 1 kus chemicky neošetrený citrón, 1 kus zázvor (2 až 3 cm), 1 kus vanilkový struk, 350 gram kandizovaný cukor, 750 mililiter vodka
1.
Duly očistíme utierkou, umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kúsky. Citrón umyjeme v horúcej vode, osušíme a kôru bez bielej šupky odkrojíme. Zázvor olúpeme a nakrájame na plátky.
2.
Zázvor spolu s citrónovou kôrou, dulami, prekrojeným vanilkovým strukom a s cukrom dáme do veľkej nádoby so širokým hrdlom. Zalejeme vodkou, dobre uzavrieme a na chladnom a tmavom mieste necháme 4 týždne odležať. Občas fľašou potrasieme.
3.
Potom tekutinu scedíme, naplníme do dvoch fliaš a pred prvým podávaním necháme ešte 2 týždne odležať.