Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Domáci dulový likér

Domáci dulový likér

Zdroj: © StockFood

Reklama

20 minút, 2 porcie

Potrebujeme: 500 gram dula, 1 kus chemicky neošetrený citrón, 1 kus zázvor (2 až 3 cm), 1 kus vanilkový struk, 350 gram kandizovaný cukor, 750 mililiter vodka

1.

Duly očistíme utierkou, umyjeme, rozštvrtíme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na kúsky. Citrón umyjeme v horúcej vode, osušíme a kôru bez bielej šupky odkrojíme. Zázvor olúpeme a nakrájame na plátky.

2.

Zázvor spolu s citrónovou kôrou, dulami, prekrojeným vanilkovým strukom a s cukrom dáme do veľkej nádoby so širokým hrdlom. Zalejeme vodkou, dobre uzavrieme a na chladnom a tmavom mieste necháme 4 týždne odležať. Občas fľašou potrasieme.

3.

Potom tekutinu scedíme, naplníme do dvoch fliaš a pred prvým podávaním necháme ešte 2 týždne odležať.

Vyberáme pre vás niečo PLUS