Domáci francúzsky dresing
8. 6. 2013, 10:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:41)

Zdroj: Shutterstock
Reklama
Čas prípravy: 15 minút
Potrebujeme: 2 žĺtky, 125 ml oleja, 2 strúčiky cesnaku, 40 g dijonskej horčice, 2 PL bieleho vínneho octu, 250 ml smotany na šľahanie, soľ, kajenské korenie
Postup:
1. Najskôr si pripravíme základnú majonézu. Ručným mixérom vyšľaháme žĺtky izbovej teploty. Šľaháme asi 3 minúty. Zmes necháme 3 minúty odležať.
2. Postupne pridávame olej, najskôr po kvapkách a potom ho prilievame tenkým prúdom a ďalej šľaháme pri najvyšších obrátkach.
3. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Majonézu ochutíme cesnakom, horčicou, bielym vínnym octom a smotanou na šľahanie. Nakoniec poriadne ochutíme soľou a kajenským korením.