Reklama

Domáci francúzsky dresing

Domáci francúzsky dresing

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Čas prípravy: 15 minút

Potrebujeme: 2 žĺtky, 125 ml oleja, 2 strúčiky cesnaku, 40 g dijonskej horčice, 2 PL bieleho vínneho octu, 250 ml smotany na šľahanie, soľ, kajenské korenie

Postup:

1. Najskôr si pripravíme základnú majonézu. Ručným mixérom vyšľaháme žĺtky izbovej teploty. Šľaháme asi 3 minúty. Zmes necháme 3 minúty odležať.

2. Postupne pridávame olej, najskôr po kvapkách a potom ho prilievame tenkým prúdom a ďalej šľaháme pri najvyšších obrátkach.

3. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Majonézu ochutíme cesnakom, horčicou, bielym vínnym octom a smotanou na šľahanie. Nakoniec poriadne ochutíme soľou a kajenským korením.