Domáci králik
4. 5. 2008, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:04)

Zdroj: Madam Eva
za čas nezaškodí použiť pri varení namiesto bravčového či kuracieho mäsa aj inú delikatesu, napríklad mäso z králika.
PRÍSADY (na 4 porcie):4 stehná z králika (2 kusy predné a 2 zadné), 4 plátky oravskej slaniny, 1 PL masla, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, rasca podľa chuti, soľ, vrecko na pečenie. POSTUP1. Mäso z králika dobre umyjeme, osušíme, posypeme soľou, rascou a korením. Strúčiky cesnaku olúpeme, prelisujeme a potrieme nimi každé stehno.
2. Do vrecka na pečenie vložíme pripravené mäso z králika. Na každý kus položíme plátok slaniny a navrch ešte kúsok masla.
3. Vrecko uzavrieme, dáme do pekáča a vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C. Po hodine pečenia vrecko otočíme, aby šťavou nasiakla aj druhá strana. Pečieme ešte ďalšiu hodinu.
Čas prípravy: 35 minút
Čas pečenia: 2 hodiny