Reklama

Domáci recept na pravé talianske kapučíno: Zvládnete to aj bez profi prístroja, a tá pena!

Lahodné kapučíno

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Ako si doma pripraviť lahodné kapučíno?

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:00
Remaining Time 0:00
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Čo sa oplatí vedieť o káve a jej pití - A čo kapučíno? Aké je veľké a koľko obsahuje kofeínu?

    Napenenú mliečnu čiapku na šálke kávy majú mnohí z nás veľmi radi. No málokto má doma profi prístroj na napenenie mlieka. A pritom je to také jednoduché.

    Zdroj: Shutterstock

    Lahodné kapučíno

    Do zhruba polovice uzatvárateľného pohára nalejeme mlieko, uzavrieme a niekoľko sekúnd dôkladne trasieme. Pohár potom otvoríme a dáme na 30 sekúnd ohriať do mikrovlnnej rúry. Pena sama vystúpi hore a spevnie. Potom ju už len stačí lyžicou presunúť do šálky s kávou.

    Zdroj: Shutterstock

    Lahodné kapučíno

    Domáci recept na pravé talianske cappuccino

    Na výrobu pravého cappuccina je potrebný stroj na výrobu espressa. Ak ho však nemáme, môžeme si pomôcť aj týmto domácim receptom.

    Na prípravu cappuccina budete potrebovať kvalitnú kávu, plnotučné mlieko a neodmysliteľnú kocku cukru.

    Zdroj: Shutterstock

    Lahodné kapučíno

    Ako na to?

    Vo vyššom pohári si pripravíme približne 200 ml teplého mlieka, ktoré speníme malým ručným mixérom. Do predhriatej hrubostennej šálky nalejeme 50 ml silnej kávy tak, aby tvorila asi 1/3 objemu šálky. Potom opatrne prilejeme mlieko a navrch veľkou lyžicou nanesieme čo najviac mliečnej peny. Ozdobíme trochou mletej škorice a podávame s kockami cukru.

    Zdroj: Shutterstock

    Lahodné kapučíno

    Autor článku

    Online magazín pre štýlové ženy. Venuje sa najmä témam ako krása, móda, životný štýl, vzťahy, domácnosť a rodina.