Domáci recept na pravé talianske kapučíno: Zvládnete to aj bez profi prístroja, a tá pena!
9. 8. 2021, 11:00 (aktualizované: 31. 5. 2024, 6:59)

Zdroj: Shutterstock
Ako si doma pripraviť lahodné kapučíno?

Napenenú mliečnu čiapku na šálke kávy majú mnohí z nás veľmi radi. No málokto má doma profi prístroj na napenenie mlieka. A pritom je to také jednoduché.
Zdroj: Shutterstock
Lahodné kapučíno
Do zhruba polovice uzatvárateľného pohára nalejeme mlieko, uzavrieme a niekoľko sekúnd dôkladne trasieme. Pohár potom otvoríme a dáme na 30 sekúnd ohriať do mikrovlnnej rúry. Pena sama vystúpi hore a spevnie. Potom ju už len stačí lyžicou presunúť do šálky s kávou.
Zdroj: Shutterstock
Lahodné kapučíno
Domáci recept na pravé talianske cappuccino
Na výrobu pravého cappuccina je potrebný stroj na výrobu espressa. Ak ho však nemáme, môžeme si pomôcť aj týmto domácim receptom.
Na prípravu cappuccina budete potrebovať kvalitnú kávu, plnotučné mlieko a neodmysliteľnú kocku cukru.
Zdroj: Shutterstock
Lahodné kapučíno
Ako na to?
Vo vyššom pohári si pripravíme približne 200 ml teplého mlieka, ktoré speníme malým ručným mixérom. Do predhriatej hrubostennej šálky nalejeme 50 ml silnej kávy tak, aby tvorila asi 1/3 objemu šálky. Potom opatrne prilejeme mlieko a navrch veľkou lyžicou nanesieme čo najviac mliečnej peny. Ozdobíme trochou mletej škorice a podávame s kockami cukru.
Zdroj: Shutterstock
Lahodné kapučíno