Na 16 kúskov potrebujeme:

150 g masla ● 170 g kryštálového cukru ● 3 vajcia ● 150 g hladkej múky ● 1 balíček prášku do pečiva ● 900 g jabĺk ● 125 g hrozienok ● 100 ml minerálnej vody ● 7 plátkov želatíny ● 300 ml smotany na šľahanie ● 250 ml vanilkového jogurtu ● 2 PL marhuľovej marmelády ● 1 balíček tortového želé ● 250 ml jablkovej šťavy ● 1 balíček stužovadla šľahačky ● 1 balíček vanilkového cukru ● 1 PL citrónovej šťavy ● tuk na vymastenie tortovej formy

Postup:

1 Všetky prísady nachystáme a odmeriame. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Tortovú formu s priemerom 26 cm vymastíme.

Krok 1
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


2 Maslo so 150 g cukru vyšľaháme a po jednom zašľaháme vajcia. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do maslovej hmoty. Cesto rozotrieme do formy a pečieme asi 25 minút dozlatista.

Krok 2
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


3 V minerálke podusíme nakrájané jablká, hrozienka a 20 g cukru. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale, časť šťavy z dusených jabĺk do nej primiešame a potom želatínu vmiešame do kompótu. Necháme chladnúť 30 minút.

Krok 3
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


4 Korpus vodorovne rozpolíme a spodnú časť vrátime do formy. Dotuha vyšľaháme 200 ml smotany a zmiešame s jogurtom a kompótom. Plnku nanesieme na korpus.

Krok 4
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


5 Druhý korpus položíme na plnku a potrieme marmeládou, ktorú sme zohriali s 1 PL vody. Želé pripravíme s jablkovou šťavou podľa návodu na obale, vylejeme do formy na koláč a necháme stuhnúť.

Krok 5
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK


6 Koláč ozdobíme šľahačkou a plátkami jabĺk pokvapkaných citrónovou šťavou.

Krok 6
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK

Čas prípravy: 50 minút
Čas pečenia: 25 minút
Čas chladenia: 60 minút

Dobrú chuť!
Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK