Drobky na paprike
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:46)

Zdroj: DUŠAN KŘÍSTEK
15 minút, 6 porcií
Potrebujeme: 500 gram kuracie srdcia, 500 gram kuracie žalúdky, 1 polievková lyžica mletá sladká paprika, 150 mililiter kyslá smotana, 1 kus veľka cibuľa, 3 polievková lyžica petržlenová vňať, 1 polievková lyžica paradajkový pretlak, 3 polievková lyžica hladká múka, 2 polievková lyžica maslo, 1.5 liter zeleninový vývar, soľ, celé čierne korenie, celé nové korenie
1.
Kuracie žalúdky a srdiečka očistíme, opláchneme pod studenou tečúcou vodou a vložíme do hrnca. Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme celé korenie a nové korenie. Privedieme do varu a pomaly uvaríme domäkka.
2.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Na panvici, na miernom ohni, rozpustíme maslo, pridáme cibuľu a speníme dosklovita. Potom pridáme mletú papriku, rýchlo premiešame a pridáme hladkú múku. Za stáleho miešania zmes ešte asi 1 minútu restujeme, potom ju odstavíme a necháme vychladnúť.
3.
Hneď ako sú kuracie drobky mäkké, vývar precedíme a zahustíme cibuľovou zápražkou. Pridáme paradajkový pretlak a opäť zvoľna povaríme asi 20 minút. Nakoniec do omáčky vložíme mäkké drobky a nasekanú petržlenovú vňať, môžeme pridať aj kyslú smotanu.
4.
Kuracie drobky na paprike podávame s cestovinami.