Reklama

Drožďová polievka

Drožďová polievka

Zdroj: archív

Reklama

Čas prípravy: 15 minút. Čas varenia: 25 minút.

Potrebujeme (na 4 porcie): 1 cibuľu, olej, 50 g droždia, 1,5 l vody, 1 kocku mäsového bujónu, 2 PL mletých ovsených vločiek, 150 g listového špenátu • mleté čierne korenie, soľ, štipka mletej rasce, 1 papriku

Takto sa to podarí:

1. Cibuľu ošúpeme, na doske nakrájame a opražíme na 1 ČL oleja. Na opečenej cibuli speníme droždie a zalejeme horúcim mäsovým vývarom pripraveným z bujónovej kocky.

2. Pridáme pomleté ovsené vločky a chvíľu povaríme. Na záver pridáme pokrájaný listový špenát. Polievku ochutíme mletým čiernym korením, soľou, mletou rascou a privedieme do varu. Tesne pred servírovaním ozdobíme paprikou.