Drožďová polievka
21. 9. 2010, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:10)

Zdroj: archív
Reklama
Čas prípravy: 15 minút. Čas varenia: 25 minút.
Potrebujeme (na 4 porcie): 1 cibuľu, olej, 50 g droždia, 1,5 l vody, 1 kocku mäsového bujónu, 2 PL mletých ovsených vločiek, 150 g listového špenátu • mleté čierne korenie, soľ, štipka mletej rasce, 1 papriku
Takto sa to podarí:
1. Cibuľu ošúpeme, na doske nakrájame a opražíme na 1 ČL oleja. Na opečenej cibuli speníme droždie a zalejeme horúcim mäsovým vývarom pripraveným z bujónovej kocky.
2. Pridáme pomleté ovsené vločky a chvíľu povaríme. Na záver pridáme pokrájaný listový špenát. Polievku ochutíme mletým čiernym korením, soľou, mletou rascou a privedieme do varu. Tesne pred servírovaním ozdobíme paprikou.