ARAŠIDY – vďaka oleju vynikajúco pôsobia na nečistú pleť. Nie sú vhodné pre všetkých, pretože obsahujú potravinový alergén. Okrem mnohých minerálnych látok obsahujú aj látku resveratrol, ktorá je veľmi účinná v boji proti rakovinotvorným voľným radikálom.

MANDLE – sú výdatným zdrojom horčíka a obsahujú viac vápnika ako mlieko. Sú výborným prostriedkom proti páleniu záhy.

KEŠU – sú kalorickejšie ako iné druhy, no okamžite dodávajú potrebnú energiu. Sú vhodné pre rast človeka, sexuálny rozvoj, reprodukciu a zdravý imunitný systém.

PARAORECHY – žiadny iný druh orechov neobsahuje tak veľa selénu. Vďaka nemu sa posilňuje imunita, zlepšuje kvalita pleti a vlasov. Paraorechy sú aj účinným pomocníkom v boji s rakovinou.

LIESKOVÉ – sú výnimočným zdrojom vitamínu E. Sú ťažko stráviteľné, preto sa najčastejšie využívajú postrúhané do rôznych zákuskov a koláčov.

PISTÁCIE – podporujú zdravý nervový systém. Z orechov sú najbohatšie na železo práve pistácie. Sú aj bohatým zdrojom vlákniny.

VLAŠSKÉ – majú silné antioxidačné vlastnosti, podporujú sústredenie, zvyšujú obranyschopnosť a zároveň znižujú cholesterol.

PÍNIOVÉ ORIEŠKY – sú plody ukrývajúce sa v píniových šiškách. Treba ich rýchlo spotrebovať, pretože rýchlo horknú.