Reklama

Držková polievka

Reklama

Čas prípravy: 10 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1,4 l studeného mäsového vývaru alebo vody, 2 zemiaky, 150 g prerastených držiek, 150 g koreňovej zeleniny (zeler, mrkva alebo petržlen), 120 g bielej kapusty, 1 cibuľa, 3 PL červenej fazule z konzervy, 4 koktailové paradajky, 1 PL masla, 1 PL na kocky nakrájanej slaniny, 1 PL paradajkového pretlaku, 1 strúčik cesnaku, bazalka alebo oregano, mleté čierne korenie, soľ

Postup:

1. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky a spolu so slaninou opečieme na masle. Potom do hrnca pridáme prepláchnuté držky, pretlak a bazalku alebo oregano, premiešame, krátko opečieme, zalejeme vývarom a varíme asi 35 minút.

2. Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, kapustu na prúžky a paradajky na štvrtinky. Koreňovú zeleninu očistíme a pokrájame nadrobno.

3. Všetko pridáme do hrnca, ochutíme soľou, korením a prikryté varíme na strednej teplote asi 30 minút, pokiaľ zelenina a držky nezmäknú.

4. Na záver pridáme fazuľu, polievku premiešame a podľa potreby ochutíme. Odstavíme ju z ohňa a zamiešame prelisovaný cesnak.

Čas varenia: 70 minút