Držková polievka
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 14:22)

Zdroj: © StockFood
15 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 2 polievková lyžica olivový olej, 150 gram slanina, 1 kus cibuľa, 2 kus veľká mrkva, 2 strúčik cesnak, 600 gram hovädzie držky, 1.5 liter kurací vývar, 7 kus kyslá uhorka, 1 zväzok petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie
1.
Na horúcom olivovom oleji opražíme kúsky slaniny. Dáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného tuku.
2.
Do panvice pridáme ošúpanú a najemno nakrájanú cibuľu, mrkvu, cesnak a štipku soli. Opekáme asi 8 minút do zmäknutia. Pridáme nakrájané a umyté držky, zalejeme vývarom a privedieme do varu. Stiahneme a varíme na miernom ohni asi 45 minút. Dochutíme soľou a korením.
3.
Naberieme do misiek a ozdobíme uhorkami, slaninou a vňaťou.