Reklama

Dulové želé s ružovým korením

Dulové želé s ružovým korením

Zdroj: Shutterstcok

Reklama

60 minút, 4 porcie

Potrebujeme: 1 kilogram duly, 250 gram želírovací cukor 2:1, 1 polievková lyžica celé ružové korenie, šťava z 1 citróna

1.

Uvarené duly rozmixujeme a prepasírujeme, prípadne ich zabalíme do plátenej utierky, zavesíme a cez noc necháme odkvapkať, pričom tekutinu zachytíme.

2.

Získanú šťavu povaríme so želírovacím cukrom a s citrónovou šťavou asi 4 minúty. Tesne pred koncom varenia zamiešame korenie a zmes okamžite dáme do pripravených čistých pohárov. Poháre uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom.

3.

Hotové želé podávame ku koziemu syru alebo krémovému camembertu.