Dulové želé s ružovým korením
1. 8. 2018, 2:01 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:48)

Zdroj: Shutterstcok
Reklama
60 minút, 4 porcie
Potrebujeme: 1 kilogram duly, 250 gram želírovací cukor 2:1, 1 polievková lyžica celé ružové korenie, šťava z 1 citróna
1.
Uvarené duly rozmixujeme a prepasírujeme, prípadne ich zabalíme do plátenej utierky, zavesíme a cez noc necháme odkvapkať, pričom tekutinu zachytíme.
2.
Získanú šťavu povaríme so želírovacím cukrom a s citrónovou šťavou asi 4 minúty. Tesne pred koncom varenia zamiešame korenie a zmes okamžite dáme do pripravených čistých pohárov. Poháre uzavrieme a na 5 minút otočíme hore dnom.
3.
Hotové želé podávame ku koziemu syru alebo krémovému camembertu.