Dusený kel s bravčovou panenkou
13. 1. 2007, 1:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:23)

Zdroj: Archív
4 PORCIE; ČAS PRÍPRAVY: 20 MINÚT 1 hlávku kelu 2 väčšie cukety 4 dl kyslej smotany 2 strúčiky cesnaku 1/2 litra mäsového vývaru 400 g bravčovej panenky 0,5 dl oleja 50 g masla 30 g kukuričnej múky 2-3 mladé cibuľky soľ
POSTUP: 1. Mäso nakrájame na plátky, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji. 2. Mladú cibuľku pokrájame na kolieska, dáme na rozpálený olej a pridáme kel nakrájaný na malé kúsky. Niekoľko minút podusíme, potom osolíme, ochutíme rozotreným cesnakom a podlejeme mäsovým vývarom. 3. Cukety rozkrájame na malé kocky a vmiešame do kelu. Varíme tak dlho, pokiaľ zelenina nezmäkne. 4. Zeleninovú zmes zahustíme kukuričnou múkou rozmiešanou v kyslej smotane a ešte niekoľko minút povaríme. 5. Podávame s plátkami opečenej bravčovej panenky.