Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Dusíte mäso, ale ono nie a nie zmäknúť? S TÝMTO trikom to už nikdy nebudete riešiť!

Dusené mäso na koreňovej zelenine

Zdroj: © StockFood

Reklama
Petra Mitringová

Petra Mitringová

redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy

Dusenie mäsa už nemusí byť veda. Robte to, ako my a celá rodina sa poteší!

Video Player is loading.
Stream Type LIVE
Advertisement
Current Time 0:00
Duration 0:27
Remaining Time 0:27
Loaded: 0%
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
    Takéto huby teraz rastú pri Prievidzi: bohatý úlovok z rána

    Ako na huby

    Hubové rizoto alebo polievka sú dobroty, ktoré si veľmi rady doprajeme. Len to krájanie… Skúste nabudúce namiesto noža použiť krájač na vajíčka. Jednotlivé kúsky húb budú krásne rovnomerné a ušetríte kopu času.

    SOS z kuchyne

    Ako dosiahnuť, aby bolo mäso pri dusení mäkké a jemné?

    Lujza z Bratislavy

    Radí redaktorka Petra Mitringová 

    Skúste pridať menej tekutiny. Pri dusení mäsa je veľmi dôležité podlievať ho. Radšej pridajte vodu alebo vývar, keď sa vyparí, ako keby malo mäso počas celého dusenia v tekutine plávať. Rovnako dôležité je dusiť mäsko pomaly, teda na čo najnižšej teplote.

    Pre knihomoľky

    Barbora Říhová: Těstoviny kuchařka

    Známa česká foodblogerka vydáva novú kuchársku knihu zameranú na recepty s cestovinami. Nielenže tu nájdete množstvo inšpirácií, ako ich chutne a rýchlo doma pripraviť, ale naučí vás, ako si samy vyrobíte napríklad ravioly a iné cestoviny. Navyše je kniha plná krásnych fotiek, bude teda potešením aj pre oko. CPRESS, 13,99 €

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    BARBORA ŘÍHOVÁ: TĚSTOVINY KUCHAŘKA

    Padlo nám do oka

    Štamperlíky

    Či už na prípitok, alebo vitamínový „shot“, drobné poháriky sa zídu v každej domácnosti. Dostanete ich kúpiť v rôznych dizajnoch od výmyslu sveta, stačí si len vybrať.

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Ako kocka ľadu, 6 ks, Westwingnow, 19,99 €

    Skladujeme parmezán

    Tento typ syra skladujte vo fólii alebo v mastnom papieri a v chladničke. Nepeknému bielemu povlaku zabránite tak, že do fólie alebo papiera spravíte niekoľko dierok. Tak si zachová svoju peknú žltú farbu.

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Dva v jednom, 6 ks, Bonami, 55 €

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Gravírované, 6 ks, Placestore, 46 €

    Šikovný trik s dierkovanou vareškou

    Zdá sa vám práve uvarená omáčka či polievka príliš mastná? Prebytočný tuk poľahky pozbierate dierkovanou vareškou, na ktorú jednoducho položíte zopár ľadových kociek.

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Šikovný trik s dierkovanou vareškou

    Zdroj: shutterstock, archív firiem

    Šikovný trik s dierkovanou vareškou

    Skvelá chuť

    Ako zjemniť horčicu

    Ak máte doma len ostrú horčicu, no potrebovali by ste niečo jemnejšie, skúste do nej zamiešať trochu piva, bieleho vína alebo jablkovej šťavy. Bude lahodnejšia.

    Vyberáme pre vás niečo PLUS

    Autor článku

    Petra Mitringová

    redaktorka týždenníka Nový Čas pre ženy
    Nový Čas pre ženy má sprevádza skoro celý dospelý život. Ako mnoho z vás aj ja som s ním vyrástla. Začínala som tu ako mladé dievča hneď po vysokej škole a som tu dodnes. Za ten čas som sa niekoľkokrát zamilovala, vydala a stala sa dvojnásobnou mamou. A ako som rástla, menili sa aj moje záujmy. Dnes pre vás vyberám tie najchutnejšie dobroty na stranách o varení, poradím ako schudnúť a prezradím nejakú tú pikošku o svetových celebritách. Písať pre vás a možno vám tak spríjemniť deň ma totiž veľmi baví.