Dva rýchle letné dezerty: Do 15 minút môžete servírovať!
29. 7. 2014, 15:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 12:23)

Zdroj: Shutterstock
Nebaví vás v lete piecť múčniky a pripravovať zložité dezerty, ale chuť na sladké vás neopúšťa? Nezúfajte! Vieme, čo s tým!
Pochutnať si môžete na dobrotách, ktorých príprava vám nezaberie viac ako štvrť hodinky.
1. Tvarohovo-smotanový krém s gratinovanými malinami a karamelovou krustou

Zdroj: Shutterstock
Tvarohovo-smotanový krém s gratinovanými malinami
Budete potrebovať:
300 g čerstvých alebo mrazených malín (môžete použiť aj jahody, čučoriedky alebo černice), 200 g tvarohu, 100 ml kyslej smotany, 50 g práškového cukru, 2 kvapky vanilkovej esencie, 50 g prírodného cukru
Postup:
Maliny alebo iné drobné ovocie nasypte do ohňovzdorných misiek. V mise zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, práškový cukor a 2 kvapky vanilkovej esencie. Vyšľahajte dohladka. Zmes dajte na maliny. Vršok dezertu poprášte prírodným cukrom a misky dajte tak na 2 - 3 minúty pod gril, až cukor skaramelizuje. Nakoniec dezert dozdobte čerstvým ovocím.
2. Čokoládové placky s jahodami a šľahačkou
Zdroj: Shutterstock
2. Čokoládové placky s jahodami a šľahačkou
Budete potrebovať:
200 g čokolády na varenie, 1 lyžica mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 4 lyžice práškového cukru, 150 g jahôd, 2 lyžice drvených orieškov, čokoládová poleva, pár lístkov mäty alebo bazalky
Postup:
V hrnci vo vodnom kúpeli nechajte rozpustiť čokoládu s mliekom a potom z hmoty urobte malé okrúhle placky na potravinovom papieri alebo alobale a nechajte ich stuhnúť v chladničke. Smotanu vyšľahajte s cukrom, jahody pokrájajte. Na dezertné tanieriky navrstvite placky, smotanu a jahody, hotový dezert prizdobte polevou, orieškami a lístkami byliniek. Ihneď podávajte.
Tento skvelý dezert budete mať hotový za púhych 15 minút.