Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Dva rýchle letné dezerty: Do 15 minút môžete servírovať!

Tvarohovo-smotanový krém s gratinovanými malinami

Zdroj: Shutterstock

Reklama

Nebaví vás v lete piecť múčniky a pripravovať zložité dezerty, ale chuť na sladké vás neopúšťa? Nezúfajte! Vieme, čo s tým!

Pochutnať si môžete na dobrotách, ktorých príprava vám nezaberie viac ako štvrť hodinky.

1. Tvarohovo-smotanový krém s gratinovanými malinami a karamelovou krustou

Tvarohovo-smotanový krém s gratinovanými malinami

Zdroj: Shutterstock

Tvarohovo-smotanový krém s gratinovanými malinami

Budete potrebovať:

300 g čerstvých alebo mrazených malín (môžete použiť aj jahody, čučoriedky alebo černice), 200 g tvarohu, 100 ml kyslej smotany, 50 g práškového cukru, 2 kvapky vanilkovej esencie, 50 g prírodného cukru

Postup:

Maliny alebo iné drobné ovocie nasypte do ohňovzdorných misiek. V mise zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, práškový cukor a 2 kvapky vanilkovej esencie. Vyšľahajte dohladka. Zmes dajte na maliny. Vršok dezertu poprášte prírodným cukrom a misky dajte tak na 2 - 3 minúty pod gril, až cukor skaramelizuje. Nakoniec dezert dozdobte čerstvým ovocím.

2. Čokoládové placky s jahodami a šľahačkou

Zdroj: Shutterstock

2. Čokoládové placky s jahodami a šľahačkou

Budete potrebovať:

200 g čokolády na varenie, 1 lyžica mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 4 lyžice práškového cukru, 150 g jahôd, 2 lyžice drvených orieškov, čokoládová poleva, pár lístkov mäty alebo bazalky

Postup:

V hrnci vo vodnom kúpeli nechajte rozpustiť čokoládu s mliekom a potom z hmoty urobte malé okrúhle placky na potravinovom papieri alebo alobale a nechajte ich stuhnúť v chladničke. Smotanu vyšľahajte s cukrom, jahody pokrájajte. Na dezertné tanieriky navrstvite placky, smotanu a jahody, hotový dezert prizdobte polevou, orieškami a lístkami byliniek. Ihneď podávajte.

Tento skvelý dezert budete mať hotový za púhych 15 minút.

Vyberáme pre vás niečo PLUS