Ostalo vám dnes viac času a rady by ste pripravili dobrú večeru pre vašich najbližších? Máme pre vás skvelé recepty!

Špenátové fliačky

150 g čerstvého špenátu umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Z 350 g hrubej múky, 2 vajec, 3 PL oleja a zo špenátu pripravíme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenký plát. Necháme ho chvíľu odležať. Z cesta nakrájame väčšie štvorce. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, osolíme a fliačky varíme domäkka niekoľko minút. Uvarené ich scedíme, presypeme do misy a omastíme 50 g masla. 150 g topeného syra rozpustíme, a aby vznikla redšia omáčka, do polovice podľa potreby primiešame mlieko a vmiešame do cestovín. Fliačkami vystelieme vymastenú zapekaciu misu, polejeme ju zvyšným syrom, pokvapkáme rozpusteným maslom a pečieme pri teplote 180 °C asi 10 až 15 minút.

Zemiaky s tofu

10 veľkých uvarených zemiakov ošúpeme a nakrájame na kolieska. 300 g tofu pokrájame na drobné kocky a 3 veľké cibule ošúpeme a najemno nasekáme. Do olejom vymasteného pekáča striedavo kladieme vrstvu zemiakov, tofu a cibule. Každú vrstvu jemne osolíme, okoreníme a posypeme paprikou. Vrchnú vrstvu tvoria zemiaky. Pokvapkáme olejom. Preložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme približne 45 minút. Po upečení ozdobíme nasekanou vňaťou.