Dve super jednoduché omáčky k mäsku na grilovačku: Keď zistíte, čo tvorí ich základ, budete ohromení!
20. 5. 2016, 14:50 (aktualizované: 11. 7. 2024, 11:56)

Zdroj: Shutterstock
Chystáte sa cez víkend grilovať? Pripravte si k mäsku niektorú z týchto dvoch jednoduchých omáčok. Ich chuť vás nadchne.
Kolu v drvivej väčšine prípadov pijeme. Viete však, že je aj zaujímavou prísadou na varenie?

Zdroj: Shutterstock
Ilustračná snímka
Omáčka z koly
Potrebujeme:
80 g masla, 1 malá cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml kečupu, 1 PL dijónskej horčice, 100 g hnedého cukru, 1 ČL worcesterskej omáčky, 350 ml kolového nápoja, soľ, mleté čierne korenie
Takto sa to podarí:
Do veľkého hrnca dáme maslo, najemno nasekanú cibuľu, pretlačený cesnak, kečup, horčicu, cukor, worcesterskú omáčku a kolový nápoj. Privedieme do varu a znížime teplotu. Za občasného premiešania varíme 25 minút, kým omáčka nezhustne. Ochutíme soľou a korením a necháme mierne vychladnúť. Prepasírujeme cez sitko a odložíme do chladu. Vo vzduchotesnej nádobe omáčka vydrží 5 dní.
Zdroj: Shutterstock
Pri grilovaní oddeľte čerstvé mäso a ostatné
Najrýchlejšia barbecue omáčka
Vo väčšom hrnci zmiešame kečup s kolovým nápojom v pomere 1:1 a na miernom ohni varíme do zhustnutia.