Dvojfarebná roláda
18. 8. 2009, 2:00 (aktualizované: 11. 7. 2024, 13:10)

Zdroj: Nový Čas pre ženy
Čas prípravy: 30 minút. Čas tuhnutia: 60 minút.
Potrebujeme: 250 g sušienok alebo piškót, 150 g práškového cukru, 100 g medu, 40 g kakaa, 4 PL uvarenej silnej čiernej kávy
Plnka: 150 g masla, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 50 g medu, 100 g strúhaného kokosu
Takto sa to podarí:
1 Sušienky alebo piškóty podrvíme, pridáme práškový cukor, med, kakao a toľko silnej čiernej kávy, aby sa dalo vypracovať cesto. Pripravené tmavé cesto vyvaľkáme na potravinovej fólii.
2 Na bielu plnku dohladka vymiešame zmäknuté maslo s práškovým a vanilínovým cukrom, pridáme med, kokos a dobre vypracujeme. Plnku rozotrieme na vyvaľkané tmavé cesto.
3 Cesto zvinieme do rolády, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky. Po stuhnutí krájame na úhľadné rezy.