Preskočiť na hlavný obsah
Reklama

Extra čokoládová torta

Francúzska čokoládová torta

Zdroj: Život

Reklama

Čas prípravy: 45 minút, 12 porcií

Potrebujeme: 1 tmavý tortový piškótový korpus, 250 g vyšľahanej šľahačky, 125 g mliečnej čokolády, 125 g horkej čokolády, 3 balíčky vanilínového cukru, 250 ml mlieka, 20 g pudingového prášku (s čokoládovou, vanilkovou alebo mandľovou príchuťou), 80 ml cukrového sirupu, trochu likéru (čokoládového alebo iného) na pokvapkanie korpusu

Na ozdobenie: 200 ml smotany na šľahanie, 60 g mandľových pražených lupienkov (nesolených), čokoládové hobliny

Postup:

1. Štvrtinu mlieka zmiešame s pudingom. Zvyšné mlieko osladíme vanilínovým cukrom, privedieme do varu a vmiešame doňho mlieko s pudingom. Za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Odstavíme a za stáleho miešania necháme vychladnúť.

2. Mliečnu a horkú čokoládu nakrájame na malé kúsky, rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli a zamiešame do vychladnutého pudingu. Nakoniec do zmesi po častiach zapracujeme vyšľahanú šľahačku.

3. Krém dáme do chladničky a necháme vychladiť. Korpus vodorovne prekrojíme na dve polovice. Spodnú časť vložíme do tortovej formy a pokvapkáme cukrovým sirupom a trochou likéru.

4. Potom na korpus nanesieme dve tretiny vychladnutého krému a zakryjeme hornou polovicou korpusu. Ten pokvapkáme zvyšným sirupom a potrieme zvyškom smotanového krému. Dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky.

5. Stuhnutú tortu opatrne vyberieme z formy. Vrch a boky potrieme vyšľahanou šľahačkou. Boky obalíme v mandľových lupienkoch, vrch ozdobíme čokoládovými hoblinami.

Vyberáme pre vás niečo PLUS